lördag 27 september 2008

Rissoppa med kött eller kyckling (Khao Tom Kai)

4 portioner

ingredienser:

4 koppar (1 liter) vatten
½ kopp (75 g) ris
250 g kött- eller kycklingfärs
2 msk fisksås
1 nypa peppar

Garnering:

1 msk hackad koriander och knipplök
1 msk friterad vitlök
1 msk friterad gullök
1 tsk limejuice

1. Koka upp vattnet, tillsätt riset och låt koka i ca 20 minuter tills riset blir mjuk.

2. Tillsätt färsen, fisksås, och peppar. Låt koka i 5 minuter.

3. Servera portionsvis och strö lite av koriandern, knipplöken, vitlök, gullök och limejuice över.

1 kommentar:

#crossfitlinda sa...

Riktig bra grundrecept.. Syns det smaker jätte godt! Tusen takk for at du har delt denne oppskriften med oss! :)