lördag 27 september 2008

Äggnudlar med kött

4 portioner

ingredienser

2 msk hackad vitlök
3 msk olja
300 g äggnudlar
1 msk fisksås
1 msk torkade salladsblad
1 kopp böngroddar
300 g nöttkött eller kycklingpeppar

Garnering:

1 msk korianderblad

1. Bryn vitlöken i oljan och lägg åt sidan.

2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och lägg dem i en stor skål.

3. Rör ihop vitlök och olja, fisksås och sallad med nudlarna.

4. Pochera böngroddarna i sjudande vatten under 1 minut.

5. Låt rinna av och lägg i portionsskålar.

6. Lägg nudelmix på böngroddarna i varje skål.

7. Lägg strimlat kött eller kyckling ovanpå nudlarna.

8. Smaksätt med peppar och strö korianderblad över.

Inga kommentarer: