lördag 27 september 2008

Äggnudlar med köttfärssås

4 portioner

ingredienser:

500 g äggnuddlar
6 salladsblad
1 tsk hackad vitlök
10 msk olja
½ msk mörk sojasås
2 msk hackad schalottenlök400 g köttfärs
½ kopp (125 ml) vatten1 tsk currypulver
3 msk ljus sojasås
½ tsk mjöl, blandat med 2 tsk vattensalt och peppar

Garnering:

1 msk hackad selleri

1. Koka nudlarna i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.

2. Klä en salladsskål invändigt med salladen.

3. Bryn vitlöken i 6 msk olja.

4. Sautéra nudlarna i denna blandning i 1-2 minuter, tillsätt den mörka sojasåsen.

5. Häll nuddlarna över salladsbladen.

6. Bryn schalottenlöken i resten av oljan.

7. Tillsätt köttet, vattnet, currypulvret och den ljusa sojasåsen och rör om väl.

8. När såsen börjar koka, rör ned mjölredningen och tillsätt salt och peppar efter behag. Låt sjuda i några minuter.

9. Häll blandningen över nudlarna.

10. Strö över cellerin strax innan rätten serveras.

Inga kommentarer: