lördag 27 september 2008

Stekta risnudlar med soya (Kuai tiao phad si io)

ingredienser

4 portioner
1 kopp (250 ml) olja
500 g rice vermicelli
2 msk mörk sojasås
2 msk krossad vitlök
300 g broccoli, skivad
350 g nötfilé,
tärnad1 msk ljus sojasåssalt och peppar

Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. Sautera vermicellinudlarna i olja på stark värme i 2-3 minuter. Låt rinna av, tillsätt den mörka sojasåsen, blanda väl och lägg åt sidan. Hetta upp resterande olja på medelstark värme och bryn vitlöken. Sautera broccolin i vitlöksoljan, rör sedan ned köttet och den ljusa sojasåsen. Tillaga i 3 minuter, blanda sedan i nudlarna tillsammans med köttet och broccolin. Smaksätt med salt och peppar efter behag.
Rice vermicelli (Gwaytio sen mee): "Sen mee" är tunna, spröda, halvt transparenta nudlar som säljs i torkat skick. De kan användas direkt från paketet om de skall friteras. För att använda dem i soppor bör de blötläggas i varmt vatten.

Inga kommentarer: