ingredienser
1 medelstor grillad anka
8 dl kokosnötgrädde
2 dl vatten
3 msk röd currypasta
10 bergamottblad
3 msk fiskssås
100 gr. färska ärtor
5 små tomater i halvor
4 röda eller gröna chilier, skurna i strimlor
10 basilikablad
1. Avlägsna köttet från benen och skär det i tuggvänliga bitar.
2. Koka upp hälften av kokosnötgrädden tillsammans med vattnet i en liten kastrull.
3. Låt sjuda. I en annan kastrull kokas en tredjedel av resterande kokosnötgrädde upp, rör sedan ned currypastan. Låt koka ett par minuter.
4. Tillsätt ankbitarna och bergamottblad. Rör om väl.
5. Tillsätt kokosnötgrädden och skruva upp värmen.
6. Tillsätt fisksås, ärtor, tomater och chilier. Låt sjuda tills ärtorna är klara.
7. Strö basilikablad över och tag av från värmen. Serveras med jasmin ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar