
Denna medlem av familjen morot har delikata blad och djupa rötter. Koriander används mycket i Asien och sägs vara själen i det thailändska köket. Även om den finns i pulverform är den lätt att odla från frön. Man sår fröna i trädgården eller i krukor i fönstret, strör lite jord över och vattnar dagligen. Efter 18 dagar gror fröna och plantorna plockas då de är ca 15 cm höga. När en planta når mognad, så producerar den en riklig mängd vita blommor.
Bladen och fröna används i många kök världen över, men Thaiköket använder även rötterna. Bladen används i stor utsträckning till garnering.
De runda, beigea fröna används i curryrätter och till grönsaker. Rötterna krossas tillsammans med vitlök för att smaksätta kött och används ofta i soppor, speciellt i köttsoppor.
Bladen och fröna används i många kök världen över, men Thaiköket använder även rötterna. Bladen används i stor utsträckning till garnering.
De runda, beigea fröna används i curryrätter och till grönsaker. Rötterna krossas tillsammans med vitlök för att smaksätta kött och används ofta i soppor, speciellt i köttsoppor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar