lördag 27 september 2008

Currypasta : Massaman currypasta (Nam phrik kaeng massaman)

ingredienser

10 torkade röda chilier
1 tsk kumminfrön
1 msk korianderfrön
2 kardemummakapslar
3 kryddnejlikor
6 msk hackad vitlök
4 msk hackade schalottenlökar
1 msk olja
10 pepparkorn
2 msk hackat citrongräs
1 tsk hackat bergamottskal
1 tsk hackad korianderrot
1 tsk räkpasta, stekt
2 dl palmsocker
1 tsk salt
1 msk tamarind

1. Hacka chilin grovt och blötlägg i vatten i 10 minuter. Låt rinna av.

2. Torrosta kummin- och korianderfröna, kardemummakapslarna och kryddnejlikorna på medelstark värme i 1-2 minuter tills de blivit lätt brynta.

3. Sautera chilin, vitlöken och schalottenlökarna i oljan tills de är lätt brynta.4. Banka kryddorna i följande ordning:a) vitlök, schalottenlök och chilib) koriander, kardemumma, kummin, kryddnejlika och pepparkornc) citrongräs, bergamot och korianderrot5. Lägg räkpastan på en bit folie och tillaga över öppen eld eller i ugn (220ºC) tills ytan blivit lätt brynt. Blanda räkpastan med ovanstående ingredienser samt sockret, saltet och tamarindjuicen så att en fin pasta erhålles

Inga kommentarer: