ingredienser
4 färska krabbor
3 vitlöksklyftor, krossade
3 msk olja4 små röda chilier, hackade
1 tsk krossad ingefära1 msk sojabönor på burk
1 tsk curry1 msk ostronsås
1 msk mjöl blandat med 2 msk vatten
½ tsk salt
6 knipplökar i korta längder
3 stjälkar selleri i korta längder
1. Dela krabborna genom mitten av skalet från huvud till stjärt. Tag bort delar av det mjuka underskalet och skrapa bort de oätliga delarna. Skär av ändarna på benen och knäck klorna.
2. Bryn vitlöken i oljan.
3. Tillsätt chilin, ingefäran, sojabönorna och curryn till vitlöken och blanda väl.
4. Tillsätt krabborna och sautera över stark värme till de blir röda.
5. Tillsätt ostronsåsen, blandningen av mjöl och salt och tillaga i 2 minuter under sporadiskt omrörande.
6. Tillsätt knipplöken och sellerin, rör om väl och låt puttra en aning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar