4 PERS.
- 500 g mosade mogna bananer
- 60 g mjöl
- 125 g socker
- 2 ½ dl tjock kokosgrädde eller konserverad kokosmjölk
- 3 msk torkad kokos, söt eller osötad*
- 2 tsk vegetabilisk olja
Den godaste kokosmjölken gör man själv. Blötlägg 150 g kokosflingor i 3 3/4 dl varmt vatten i 5 minuter; blanda i en mixer,sila genom tunt bomullstyg eller ostduk och krama ur mjölken
Häll små mängder mosad bananmjöl, socker, kokosgrädde och torkad kokos (kom ihåg att spara lite till graneringen) i en stor skål.
Vispa ordentligt med en gaffel eller visp och fortsätt tillsätta ingredienser tills du fått en ganska tjock pannkakssmet.
Hetta upp en oljad stekpanna på medelstark värme. När den blivit varm slår du i så mycket smet att det räcker till en pannkaka som är ca 7,5 cm i diameter.
När pannkakan börjar bubbla på ytan vänder du den och steker tills den blivit gyllengul på andra sidan. Upprepa med resten av smeten. Servera med glass eller kokoskräm och ganera med torkad kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar