måndag 28 november 2011

STEKT RIS MED KYCKLING OCH ÄGG - (KHAO PHAD GAI)

Du behöver:
» 400 gram kyckling skuren i små bitar
» 5-6 stycken mortlade vitlökar.
» 1/2 hackad gul lök
» 4 matskedar olja
» 1 kg kokt ris
» 3 matskedar fisksås
» 2 stora ägg. (vispade)
» Vitpeppar
» Schalottenlökar
» Gurkskivor
» Några hackade koriander blad
» Några lime skivor


Bryn vitlöken i oljan. Lägg i den gula löken och kycklingen och rör om.
Lägg i riset och stek under omrörning.
Häll sedan i fisksåsen och vitpeppar och rör om.
Putta allt åt sidan och lägg i äggen. Rör om tills äggen börjar bli klara och blanda allt.
Lägg upp ditt stekta ris med kyckling på en tallrik och strö över med koriander och schalottenlöken. Servera med lime och gurkan.
Till denna maträtt brukar det finnas en skål med fisksås blandad med skivade eller hackade chili bitar, lite hackad schalottenlök och limesaft. (Nam Pla Prik Kheenou)

SMAKLIG MÅLTID.

Inga kommentarer: